Jarmuż, warzywo stosowane od starożytności to bogate źródło białka, błonnika, witamin a przede wszystkim witaminy K, a także soli mineralnych - zwłaszcza wapnia i potasu, oraz sulforafanu wykazującego działanie antyoksydacyjne. Owoce oraz produkty zbożowe, podobnie jak mięso i mleko, są ubogim źródłem witaminy K, dlatego warto sięgnąć po ten preparat.
Składniki: ekstrakt z jarmużu 4:1 ( brassica oleracea), żelatyna (składnik kapsułki).
Składniki
|
1 kapsułka
|
Zalecana dzienna porcja
- 3 kapsułki
|
Ekstrakt z jarmużu 4:1 ( brassica oleracea)
|
450 mg
|
1350 mg
|
(* )- % RWS- Referencyjne Wartości Spożycia
Preparat zawiera ekstrakt z jarmużu (brassica oleracea- odmiana kapusty warzywnej) bez substancji dodatkowych: nośników i wypełniaczy.
Sposób użycia:
Przyjmować 1 - 3 kapsułki dziennie. Kapsułkę należy przełknąć i popić wodą.
UWAGA:
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Ważne jest stosowanie zrównoważonego jedzenia i zdrowego trybu życia. Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na jakikolwiek składnik preparatu. Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej (15- 25ºC) w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Masa netto: 32,4g